دستکش ایمنی, مقالات

انواع دستکش آزمایشگاهی+موارد استفاده

انواع دستکش آزمایشگاهی

دستکش های پزشکی که اغلب در دسته دستکش های آزمایشگاهی قرار دارند، یکی از مهم ترین ابزارهایی است که افراد باید در مخیط آزمایشگاه ختما از آنها استفاده کنند. برای ساخت این دستکش ها از مواد خاصی با توجه به محیط و شرایط کاری استفاده می شود. همراه ما باشید تا در ادامه به شناخت انواع دستکش آزمایشگاهی بپردازیم.

چرا باید از دستکش آزمایشگاهی استفاده کنیم؟

دستکش هایی که در آزمایشگاه استفاده می شوند متناسب با برند،مواد سازنده، رنگ و میزان مقاومت متفاوت اند. با وجود اینها دستکش های آزمایشگاهی باید از دست افراد به طور کامل در محیط آزمایشگاه محافظت کند.

زیرا اغلب افراد در این محیط در معرض مواد شیمیایی و اسیدی قرار دارند و طبعا نمی توان از دستکش انتظار مقاومت در برابر سوراخ شدگی یا بریدگی را داشت. اغلب انواع دستکش آزمایشگاهی با نام های وینیل،لاتکس، نایلونی، جراحی، نیتریل و ضد ایدز شناخته می شوند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

دستکش آزمایشگاهی

دستکش لاتکس:

اگر بخواهیم بهترین نوع دستکش آزمایشگاهی را مثال بزنیم می توانیم از دستکش لاتکس یاد کنیم. جالب است بدانید که برای ساخت این دستکش از شیره درختی به نام Hevea Brasillienisis استفاده می شود.

همین نکته باعث می شود تا اگر این دستکش را در طبیعت رها کنید به آن آسیبی وارد نمی شود. اما باید این نکته را هم بدانید که ممکن است برخی از افراد هنگام استفاده از این دستکش دچار حساسیت شوند که به صورت سوزش، خارش یا پوسته پوسته شدن خود را نشان می دهد.

دستکش وینیل:

یکی از ویژگی های این دستکش  مقاومت دربرابر کشیدگی می باشد. از دیگر ویژگی های آن مقاومت دربرابر الکل، مواد قلیایی و اسیدی می باشد. برای ساخت و تولید این دستکش از وینیل کلرات استفاده می شود.

این نکته را به یاد داشته باشید که دساکش های وینیل حساسیت زا نمی باشند. پس اگر به لاتکس حساسیت دارید می توانید از این مدل استفاده کنید.

دستکش نیتریل:

این مدل یکی از بهترین دستکش ها برای استفاده در محیط های آزمایشگاهی می باشد زیرا برای ساخت و تولید آن از اکریلو نیتریل و بوتادین مونومر استفاده می شود. از ویژگی های مهم این دستکش این است که مقاومت و کشش بیشتری نسبت به لانکس و وینیل دارد و همچنین بروز حساسیت را کاهش می دهد.

دستکش جراحی:

همان طور که از نام این دستکش پیدا است مناسب محیط جراحی می باشد. و در دو مدل پودری و بدون پودر تولید و عرضه می شود. اما نوع پودری آن طرفدار بیشتری دارد زیرا هنگام تماس با پوست دست حساسیت کمتری تولید می کند.

دستکش ضد ایدز:

این دستکش برای پاک نگه داشتن پوست دست در برابر ویروس HIV تولید می شود که از سه لایه صد بریدگی بهره مند می باشد.

چرا از دستکش آزمایشگاهی استفاده کنیم؟

دستکش نایلونی:

این دستکش دربرابر آلودگی محیط آزمایشگاه استفاده می شود. همچنین افراد می توانند برای جابجایی وسایل و استفاده از مواد آرایشی از آن استفاده کنند. این دستکش به دستکش یک بار مصرف نیز معروف است.

نتیجه گیری:

اگر محیط کاری شما در آزمایشگاه می باشد حتما حتما برای محافظت از دست های خود از دستکش مخصوص محیط آزمایشگاه استفاده کنید و این نکته را به یاد داشته باشید که بعد از هربار استفاده آن را تعویض کنید.

از آنجایی که بعضی از دستکش ها حساسیت زا می باشند حتی الامکان از نوع بدون حساسیت آن که در موارد انواع دستکش آزمایشگاهی ذکر شد استفاده نمایید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *